Nieuwsbrief juni

Nieuwsbrief juni ’17 ( klik hier voor de mailversie)

‘Van het weten naar het doen!’…Dat is het thema van mijn eerste nieuwsbrief. Ik ben inmiddels twee jaar als zelfstandig ondernemer aan de slag en ontwikkel mij nog steeds met veel plezier. Eén van de belangrijkste leermomenten uit de afgelopen periode is dat je het vooral moet gaan dóen. En al klinkt het nog zo eenvoudig, het blijft een beangstigend ding…

Ik heb mijn vak als bouwkundige meer dan twintig jaar uitgeoefend, veelal in leidinggevende functies. Toen mij eenmaal helder werd dat ik meer energie kreeg van iets waar ik met meer plezier mee aan de slag ging, namelijk het ondersteunen van mensen op het persoonlijke vlak en het optimaliseren van processen, ben ik mij gaan wapenen met theoretische kennis. Door het te gaan doen ontdekte ik ook steeds beter wat bij mij past en hoe ik mij kan inzetten voor anderen. Toen er uiteindelijk maar weinig excuses overbleven om het niet te gaan doen, heb ik de stap gemaakt om het wél te gaan doen. En na twee jaren kan ik terugkijken op een fantastische ervaring en een geweldige reis die maar voortduurt. KoersInzicht vaart spreekwoordelijk dus de juiste koers! Elke dag ontdek ik nieuwe mogelijkheden. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat ik een mooi pakket aan diensten kan aanbieden.

Onder andere heb ik de tool Koershuis ontwikkeld. Het Koershuis biedt alle kennis, technieken en instrumenten voor groei en ontwikkeling van mens en organisatie. Kijk gerust eens verder op mijn vernieuwde website www.koersinzicht.eu Onder het kopje blog houd ik mijn persoonlijke ontwikkelingen en ervaringen bij, maar er staan ook interessante onderwerpen waar ik een bijdrage aan mag leveren, zoals Het Betonakkoord 2030 en de ontwikkelingen van de Marktvisie.

“Als je doorzet krijg je de meerwaarde van je inzet terug!”

‘De bouwsector gaat weer goed’ Mooie geluiden uit de media en, toegegeven, het werk trekt aan en er ontstaan weer mogelijkheden voor innovatie. Tegelijkertijd wordt er gemeld dat geschikte medewerkers moeilijk te vinden zijn. En dan is er nog de ontwikkeling in de markt met de daarbij behorende ‘leermethodieken’ voor de toekomst. Denk aan Scrum of Agile of ander populaire kreten. Het is goed dat je je kennis verrijkt en dat je nieuwe systemen bekijkt, beoordeelt en toepast, maar het moet wel passen bij je bedrijfsorganisatie en medewerkers. De valkuil is dat de investering in ieders tijd en geld niet altijd opweegt tegen de verandering. Daar moet men voor waken. Net zoals ikzelf tot de ontdekking ben gekomen dat je hetgeen je WEET vooral moet gaan DOEN, ben ik dat ook tegengekomen bij verschillende bedrijven die succesvol door de crisis zijn gekomen en klaar zijn om aan de marktvraag te kunnen voldoen. Juist ook omdat ze met het vizier op het sociaal kapitaal (de medewerker) zijn gaan inzetten met alle kennis en kunde die ze al in huis hadden.

Door inzicht te krijgen in de basisbehoeften van je medewerkers en je bedrijfsvoering aan dát belang en die beleving aan te passen, ontstaat er een energieke cultuur van willen en kunnen. De demotiverende “stop” wordt als het ware uit de organisatie gehaald waarna energie, kennis en innovatie weer kan gaan stromen. De inbreng van een medewerker doet er weer toe, wat hem vervolgens stimuleert. Er ontstaan nieuwe vormen van samenwerken, innoveren en verbeteren wat ten goede komt aan diensten en/of producten. De klant praat niet alleen meer met leidinggevenden, maar juist met de mensen van de werkvloer. Die vangen de eerste emoties op en kunnen inspelen op vragen en wensen. Hier hebben ze geen nieuwe studie of cursus voor nodig; Slechts tijd en ruimte om te gaan doen wat ze al weten. Leren door het toe te passen en aan te passen aan situaties. Uiteraard komt dit alles ten goede van de klant en de sfeer in het algemeen.

“Van het weten naar het doen, dat is waar ik bij kan helpen.”

Ik zet DISC en LEAN in om in kaart te brengen welke kennis, basisbehoeften en middelen al aanwezig zijn en hoe deze beter zijn in te zetten. Samen zorgen we ervoor dat er meer rendement gehaald wordt uit kennis die al in uw organisatie aanwezig is.

“Zet medewerkers in hun kracht”

En betrek ze bij de bedrijfsvoering. Deze vorm van innoveren zal zich vertalen in de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Moet dan iedereen opeens vernieuwend zijn en blijven ontwikkelen? Nee, zoals zal blijken uit de diverse DISC profielen zijn er medewerkers die het heerlijk vinden om plannen uit te werken en structuren aan te brengen, wat net zo hard nodig is als de flexibele teams die graag nieuwe dingen uit willen proberen en anders tegen patronen aan durven kijken.

Waarvoor ben ik inzetbaar?

Als Trainer / Coach

Waarbij ik, door middel van trainingen, workshops, interventies of begeleiding op het werk, het proces van groei en ontwikkelen vanuit aanwezige kennis en kunde begeleid. Vanuit mijn ervaring als leidinggevende weet ik dat er dagelijks ook targets, leveringsafspraken en andere perikelen zijn die het ritme bepalen en waar rekening mee is te houden.

Als Interim projectmanager
Waarbij ik op projectbasis bijdraag aan de uitvoering van het project en mijn bekwaamheid zal inzetten om ook beweging te creëren in de ontwikkeling van soft skills en procesverbetering binnen het projectteam. Voor deze interim functie ben ik maximaal 24 uur per week inzetbaar.

 

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven