Coaching

Zelfvertrouwen door zelfkennis!

Meer zelfvertrouwen door zelfkennis, is wat ik u op een praktische manier kan leveren.

Ik ben zelf een techneut in hart en nieren, heb een technische opleiding gevolgd en daarna meer dan 20 jaar in de bouwwereld gewerkt. Ik snap de wereld van de praktisch en technische denkers, die “praten over gevoel” lastig vinden of er geen meerwaarde inzien, maar eveneens geconfronteerd worden met veranderende omgevingsfactoren. Dit kan in uw werk zijn als uw baan komt te vervallen of als u doorgroeit naar een leidinggevende positie, maar ook veranderingen in uw privé omgeving waardoor u even niet meer ziet wat u kunt doen, wat er van u verwacht wordt of hoe u nu verder moet.

Bedrijfscoaching

Uw ziet kansen en mogelijkheden om te innoveren, te groeien en ontwikkelen. Echter het lukt maar niet om de volgende stap te zetten.  Het lijkt wel of ze intern vertragen doordat ze blijven doen wat ze deden.

Herkenbaar, dan kan ik u helpen met bedrijfscoaching.  Vaak is het geen onwil dat het lijkt alsof men u intern tegenwerkt, maar eerder dat de aansluiting wordt gemist. Dat er angsten zijn of gewoon dat veranderen voor sommige medewerkers lastig is. Vooral als ze van nature (hun onbewuste voorkeur) de voorkeur geven aan het inrichten van procedures en standaarden. En hier zit vaak de vicieuze cirkel, des te meer druk op het ontwikkelen en veranderen komt, des  te meer ze willen vasthouden aan hun gevoel van ‘veiligheid’ door vast te houden aan bewezen methodes en procedures.  Hierbij kan ik u helpen door de medewerkers al dan niet in teamverband te coachen en begeleiden bij hun proces van ontwikkeling.  Zodat ze herkennen wat er gebeurt en tools krijgen om hun bijdrage te gaan leveren aan de innovatie van het gehele bedrijf. 

Individuele coaching

Ik begin altijd met een intake gesprek, bij voorkeur aan de hand van het door u vooraf ingevulde Intake-formulier. U kunt er ook voor kiezen om dit formulier na ons intake gesprek in te vullen, eventueel doen we het samen tijdens dit gesprek. Dit gesprek is een soort kennismaking gesprek voor ons beiden, voor u om te zien of ik aan uw verwachtingen (kan) voldoe(n) en voor mij om te bepalen of ik u kan helpen. 

Na het gesprek volgt de bedenktijd, waarin we beiden de tijd hebben om te bepalen of wel of niet met elkaar verder gaan. Na 4 of 5 werkdagen bel ik u op om af te stemmen of we er allebei achter staan om het vervolgtraject in te gaan. Tot hier zit u nergens aan vast, als we met elkaar verder gaan meld ik wel dat “coaching vrijwillig is maar niet vrijblijvend”, we zullen allebei onze inspanning moeten leveren.

Hoe het pad vanaf hier eruit ziet is per individu verschillend en zal ik dan ook met u bespreken. In veel gevallen maak ik gebruik van een DISC profiel als ondersteuning (verklaringsmodel) tijdens het proces.

Teamcoaching

Ik verzorg teamtrainingen waarbij ik LEAN en DISC als tool inzet, naast coaching-theorieën. Daarmee wordt een ieder bewust van zijn aandeel in gedrag en communicatie, wat we bewust en vooral onbewust doen. Zo gaat u herkennen wat u energie kost en wat u energie oplevert. Maar ook hoe u dit kan herkennen bij uw collega/partner/klant, door deze kennis bent u in staat om uw manier van communiceren op elkaar af te stemmen. 

Hierdoor komt u samen sneller tot de kern, zijn er minder irritaties en beleeft u samen meer plezier aan het behalen van jullie doel. Of dit nu noodzakelijke veranderingen (bijvoorbeeld door de markt ingegeven) in een proces of organisatie zijn, of (persoonlijke) ontwikkelingen ten behoeve van groei binnen een organisatie!

Voor wie…

  • Wil werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.
  • Inzicht wil krijgen in zijn/haar kwaliteiten.
  • Met plezier stappen wil zetten als het gaat om persoonlijke groei.

Ik ben aangesloten bij het NOBCO, de Nederlandse orde van Beroepscoaches.

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven

Heb je vragen of wil je graag contact met Koers Inzicht? Stuur dan een email naar info@koersinzicht.nl