LEAN in de basis

Doel van de training

Op deze workshop leert u de basisbegrippen en technieken van LEAN.
We gaan in op wat LEAN is en wat vooral niet, volgens welke principes LEAN werkt. De workshop is vooral bedoelt voor personen die onderdeel (gaan) uitmaken van veranderings- of verbeteringsprocessen, of processen willen optimaliseren. U merkt dat het proces efficiënter ingericht kan worden maar waar te beginnen of hoe uw collega’s mee in beweging te krijgen?

Met de focus op zowel uw klanten als op de interne organisatie, immers de ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Als uw doel of proces niet helder is zal de kans op succes afnemen en als het doel of proces wel duidelijk zijn maar uw mensen die het moeten doen niet (kunnen) aansluiten, wat levert dat dan op?

Inhoud

In deze cursus leren de deelnemers de basis inzichten van LEAN; wat is LEAN en wat is het niet. Hoe is de structuur, welke technieken zijn er en wat kan LEAN je brengen. Wat houdt werken volgens de LEAN-filosofie in voor medewerkers, leidinggevende, management en directie?

LEAN vanuit de 3 pijlers Mens, Proces en Doel
– filosofie
– waarom LEAN werken?
Mens
– cultuur van betrokkenheid
– gedragsverandering (verander curve)
– KATA coaching
Proces
– technieken voor meer efficiëntie
Doel
– hoe bepaal je doelen
– hoe sluiten ze aan bij klanten, medewerkers en missie/visie
– hoe houd je koers (PDCA)

Algemeen

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Doelgroep
Iedereen die kennis wil maken met LEAN om inzichten te krijgen wat deze tool eventueel voor hun kan betekenen bij procesoptimalisatie, kwaliteitsverbetering, effectief plannen, klantwaarde bepalen of herinrichting van organisatie.

Groepsgrootte
6 tot 10 deelnemers

Tijdinvestering
2 daagse training

Locatie
nader te bepalen (in de omgeving van Apeldoorn)

Kosten
op aanvraag

Deze training kan ook als in-company training worden aangeboden en op maat worden samengesteld specifiek voor uw bedrijf!

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven

Heb je vragen of wil je graag contact met Koers Inzicht? Stuur dan een email naar info@koersinzicht.nl