KoersInZicht

KoersInZicht coacht en verzorgt trainingen op het gebied van leidinggeven en communicatie voor medewerkers van de ‘werkvloer’, voormannen, team- en productieleiders, midden management en bedrijfsleiders. Deze trainingen (op maat) zijn interactief en opgezet vanuit praktijkervaringen en met inzet van tools als DISC, LEAN en coaching technieken.

Doel is het verbeteren van de interne samenwerking, groei en ontwikkeling, voor bouw (gerelateerde) bedrijven en MKB productie bedrijven! Er is zoveel meer mogelijk als het ‘gat’ tussen management en medewerkers gedicht wordt. Het programma ‘van werkvloer tot de directie’ richt zich op de gehele organisatie van het bedrijf.

Na jaren zelf als leidinggevende aan de slag geweest te zijn merkte ik dat mijn leidinggeven vooral vanuit natuurlijk leiderschap gebeurde.

Ik kan je niet precies vertellen hoe ik dat deed of waar dat hem nu in zat, totdat ik vlak voor mijn wereldreis in 2009 in contact kwam met Roy Ramdjanamsingh van Q4Profiles.
Roy nam mij mee in de wereld van DISC, hij heeft mijn DISC-stijlprofiel opgesteld en toegelicht. En wie Roy kent weet dat je sowieso geraakt wordt door zijn passie, maar het was vooral heel herkenbaar.
Een helder profiel, lekker plat geschreven (geen geitenwollen sokken verhaal) en precies zoals ik mijn functies tot nu ingevuld heb. Met al mijn sterkten en zwakten; opeens werd het tastbaar. En net zoals met managementtools, is meten weten. Tijdens mijn omzwervingen in 2009 aan de andere kant van de evenaar, werden voorvallen met bepaalde personen mij steeds duidelijker. Herkenbaar gedrag van mij en als reactie erop van een ander, waar ook weer een duidelijk patroon in terug te vinden is.
Het kwartje viel, of zoals Cruijff ooit zei ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’. Het werd mij steeds duidelijker;

Veel mensen verstaan elkaar wel, maar ze begrijpen elkaar niet!

 

Wat ik vaak zag gebeuren in mijn team, net als in het buitenland, gaan mensen dan harder praten, maar niet duidelijker.
Op een hike door het Abel Tasmanpark in Nieuw Zeeland werd het mij duidelijk:

ik wil mijn kennis delen, overbrengen’!

Met de inzet van DISC kan ik anderen inzicht geven in hoe ze wél begrepen worden, op welke wijze ze wél de taal van een ander kunnen spreken en aansluiting vinden. Waardoor conflicten in de kiem gesmoord kunnen worden en met plezier de samenwerking wordt vergroot.

En zo ben ik in 2011 gestart in Uithoorn, heb ik mij verder ontwikkelt met opleidingen in coaching, LEAN technieken en Motivatie trainer (DISC + Waarden + Interesses).

Inmiddels heb ik veel leidinggevenden, teams en werknemers inzichten gegeven, waarmee ze succesvol in verbinding komen en blijven met hun gesprekspartner, zowel thuis als op het werk. Ook vanuit deze ervaringen blijkt weer, dat problemen ontstaan omdat men elkaar wel verstaat maar vaak niet echt begrijpt.

Met de opgedane kennis van bijna 10 jaar heb ik het programma ‘van werkvloer tot directie’ ontwikkelt, praktijkgerichte trainingen opgezet en succesvolle coachingsprogramma voor teamleiders uitgewerkt.

En uiteraard heb ik, net als elke ondernemer, tijdens Corona de nodige stappen gemaakt voor online programma’s.

Nieuwsgierig aan welke Inzichten ik jullie kan helpen om Koers te houden? Ik kom het graag met je bespreken (of online kan natuurlijk ook).
Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven