Zelfdiscipline

Het wringt en het kraakt…

Na een heerlijk ontspannend weekend met een lekkere fietstocht op zondag, is het maandag gewoon weer Back to Business. Jan zit weliswaar nog tussen opdrachten in, maar dat betekent niet dat hij op zijn lauweren kan rusten. Juist in zo’n tussenfase met zelfontwikkeling, reflectie en het op maat maken van zijn programma, moet de zelfdiscipline soms een zetje krijgen. Dat wringt en kraakt af en toe…. Uit dat wringen en kraken komen trouwens vaak mooie dingen voort. In dit geval schreef hij een artikel (link naar artikel). Zijn reactie op het verhaal van Merel van Vroonhoven (AFM topvrouw) over het voelen van verbondenheid met je werk. Het is een gepassioneerd artikel geworden, waarin zijn visie hierover duidelijk naar voren komt. Hij wéét dat hij daarmee meerwaarde kan bieden aan bedrijven.

De middag voelt meer als werken; administratie, website dingetjes oplossen… ach, het leven van een ZZP-ers. Wel leerzaam.

Passion workshop

Volop in de voorbereiding voor de Passion workshop die hij mag geven. Zoeken naar leuke werkvormen vanuit zijn ervaringen met DISC. Volgens mij vindt hij dit leuk! Kans op een volgende klus. Nadenken over de vorm en wat hij hiermee wil bereiken.
Joepie: De Bewuste Bouwers overeenkomst is binnen! En met glans is hij geslaagd voor de online testen (Generieke Poort Instructies) over veilig werken. Hij kan nu echt aan de slag als auditor.

Zelfdiscipline

Bellen, mailen, sociale media, het opzetten van een telefoonscript… acquisitie, dus! Hier is Jan wat minder goed in, maar ook dit hoort er bij. Die zogenaamde zelfdiscipline komt hier weer om de hoek zeilen.

Op een doodgewone donderdag

Tijd om het lijf weer in beweging te zetten: Crossfit. Alle geestelijke inspanning laten bezinken. Fijn begin van de dag en volgens mij heeft hij zichzelf niet helemaal afgepeigerd. Meestal weet je dat de dag erna pas…
Samen zijn fiets naar de fietsenmaker brengen en op één fiets terug; gezellig zo achterop. Op een doodgewone, mooie donderdag. Daarna weer fris aan het werk. Nu met het uitbrengen van een offerte voor de Ondernemersacademie. Even overleg hierover met de collega’s en daarna voorbereidingen treffen voor hun bijeenkomst op vrijdag.

TUUUT, TUUUT, … TUUUT….

Om 6.30 uur gaat de wekker. Ouderwets vroeg uit de veren. Alhoewel; ik draai me nog een keer om en luister naar de geluiden in huis. Ze komen vanuit de verte tot me. Zacht en geruststellend. Volgens mij luistert hij even naar Radio 1, wat gerommel in zijn werkkamer en dan het geluid van de douche. Langzaam verspreidt de zacht, frisse geur van zijn douchegel zich. Ruikt lekker. Vanochtend loopt Jan met een collega van De Bewuste Bouwers mee op een bouwplaats in Amsterdam. Als auditor. Ik ben benieuwd hoe hij het vindt.

‘Jaaa, leuk!’ is zijn reactie. ‘Wat is de bouw toch een leuk vak. Leuk om de uitvoerder en de bouwvakkers te spreken. Weer over de bouwplaats te lopen met helm, veiligheidshesje en -schoenen aan. Genieten hoor, van wat we allemaal kunnen bouwen.’ Nou, hier hoef ik niks meer aan toe te voegen; deze functie is op zijn lijf geschreven.

’s Middag met De Eend naar de bijeenkomst van de Ondernemersacademie West. De 2CV start in 1x en pruttelt gestaag. Een heerlijk geluid. De Louise Hoeve in Linschoten mag zich wel zo’n beetje de thuishaven van de Ondernemersacademie West noemen. Daar gaan ze aan de slag met de doelen, ze leren elkaars specialiteiten beter kennen en ze werken aan het team West. Ook bij hun gaat de teamontwikkeling volgens het Tuckman Model: van Vormen, Stormen, Normeren naar Presteren als topteam. Als leek, ken ik het Tuckman Model niet. Daarom vindt je het model hier bijgevoegd. Ook ik leer elke dag weer.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven