Van hoofd naar hart….

‘Werken vanuit het fundament’:

Het programma dat Jan gemaakt heeft is hij aan het fijn slijpen. Die laatste loodjes vergen de nodige bloed, zweet en tranen (ook al heeft hij alle onderdelen al vaak gedaan). Niet Storen, is het devies. Perfectionist die hij is. Al zijn kennis, kunde en ervaring zitten in dit programma. Door zijn praktijkervaringen is hij overtuigt van zijn werkwijze: ‘Betrek iedereen in de organisatie bij een bepaalde visie, of bij een project en maak écht verbinding met elkaar. Dan is er zoveel meer mogelijk!’

Ik ben trots als een pauw dat hij niet voor de makkelijkste weg kiest en dat hij zijn programma elke keer weer fijn slijpt, op maat maakt en vol overtuiging neerzet! En ik vind het fijn dat hij mij daarbij betrekt. Het advies dat hij vaak aan anderen geeft, zelf ook ter harte neemt. Met elkaar praten, sparren. Kijken of er een opening te vinden is bij een blokkade. Vaak hoef ik niet zoveel te zeggen. Een enkele vraag stellen, of aangeven wat hij nu precies zo leuk vindt, wat hij wil bereiken, waar zijn kracht ligt… Dat is vaak al genoeg. Een lange dag, maar allebei trots op het resultaat.

Van hoofd-naar-hart

De spreekwoorden ‘Er een nachtje over slapen’ en ‘Even laten bezinken’ zijn zo wáár: Alle informatie en feiten voor het programma hebben de volgende dag een plek gekregen. Ze hebben de tijd gehad om te bezinken. Naar het hart. Van daaruit zijn de laatste aanpassingen gedaan. Het programma dat is gebaseerd op informatie, feiten en ervaring, is ontstaan en vormgegeven met hart en passie.

’s Middags de voorbereiding van de The New Builders Activate meeting. Als moderator leid Jan dit soort bijeenkomsten. Vandaag gaan er 2 Activate-groepen naar het Techanova College in Ede. Fijn om te horen dat bijna iedereen naar de bijeenkomst is gekomen! Jan is hier in zijn voorbereiding actief in geweest. Vanmiddag wordt er door twee groepen studenten een presentatie gegeven. De Meeuw heeft namelijk een landelijke prijsvraag uitgezet over Slim Circulair Bouwen. Bij thuiskomst vertelt Jan enthousiast hoe de twee groepen studenten hier tegenaan kijken. Eén onderwerp, twee verschillende presentaties. De herinneringen aan hoe hij in zijn studietijd zo’n presentatie hield komen weer bovendrijven. Nu staan de jonkies – strak in het pak en strak van de zenuwen – hun verhaal te doen. Ze hebben het goed gedaan.

Na de maaltijd – ja; de presentaties ook even laten bezinken – is de Acitvate (een soort intervisie). De 2 Activate groepen gaan aan de slag met de presentaties van de studenten. Enkele studenten sluiten zich bij een groep aan. Jan heeft ze een opdracht gegeven: een paar Activaters zijn faliekant vóór en een paar zijn faliekant tégen Slim Circulair Bouwen. Voer een goede discussie en overwin eventuele opstakels… Nou, er bleken verhitte discussies los te barsten! Prima natuurlijk. Jan heeft een paar studenten wel even ondersteund… Resultaat van deze bijeenkomst; 100% circulair bouwen kan niet, maar er is hiermee wel veel te winnen. Wij mogen onze grondstoffen niet verspillen.

Gehaktdag?

Spannend, maar vooral leuk om bij de directrice en haar manager van een grote keten in Amstelveen in gesprek te gaan over het programma ‘Werken vanuit het fundament‘. Jan kende deze mensen niet en toch mag hij daar zijn programma delen! Zij hadden zich zelfs voorbereid door de online test op Jan’s website te maken. Het werd een enthousiast gesprek met goede feedback op zijn programma. Waar wringt het? En waar slaat hij de spijker op z’n kop? Waardevol en leuk, en… dit bezoek krijgt nog een staartje: Hij mag in het kader van de Passion op Witte Donderdag een onderdeel van hun employ-meeting verzorgen. Doel: Passie (Passion) op de werkvloer! Voorwaarde: Trek vooral geen pak aan en maak er iets ludieks van. Nou, dat is aan geen dovemansoren gezegd. Volgens mij vind hij dit heel leuk om te doen. Zijn passie voor toneelspelen kan hij hier helemaal in kwijt. Hij loopt al met ideeën rond… reizen, fietsen, grenzen verleggen… Gehaktdag? Nee hoor, de dag kan nu al niet meer stuk!

En dan moet de middag nog beginnen. Met Lonneke van de Ondernemersacademie een salesgesprek bij een staalverwerkingsbedrijf. Een energiek gesprek met de directeur die zijn bedrijf nu 33 jaar geleden is begonnen. Een Willie Wortel-bedrijf, begreep ik. Zij krijgen wensvragen uit de markt over nooit eerder gemaakte producten. Divers en innovatief; Jan geniet hier van. Niet slecht; een salesgesprek van 2,5 uur! Conclusie: Zeker Geen Gehaktdag!

 

Gezond van lichaam en geest

Dus start de dag met Crossfit! Daarbij wordt het lijf flink aan het werk gezet. Leuk, vind hij, en elke keer weer grenzen verleggen. Ook nu lijkt dat grenzen verleggen weer gelukt: Even bijkomen…

’s Middags aan de slag met het opzetten van een terugkomdag voor energiecoaches in Apeldoorn en Deventer. Hiermee wordt een vervolg gegeven op de trainingen die hij de afgelopen 3 jaar samen met zijn vriend Berry heeft gegeven.

En ja, ZZP-ers doen ook nog hun administratie. Vaak de minder leuke kant van zelfstandige zijn. Maar oh zo belangrijk. Snel aan de slag maar. En dan door naar het verwerken van de tips over zijn online test. Eerst ‘even’ gaan verdiepen in hoe het anders kan, in de techniek van zijn website. Werkend-leren. En dan, na het eten, het toetje van de dag. De geest op een andere manier scherpen; een fijn potje schaken met de buurman.

Op de laatste dag van de werkweek komt er een klant langs voor persoonlijke ontwikkeling. Daarna de week afronden met het beantwoorden van mails, boodschappen doen en een tasje pakken. Op naar Amersfoort voor een rustig weekendje. Het wordt zondag mooi weer; de fiets gaat mee. Oh ja, de werkweek is toch nog niet helemaal voorbij; zaterdagmiddag naar de Dag van de ZZP-er in Amersfoort. Vele workshops, onder andere Master your Skills. Toch weer wat tips&tricks meegekregen.

Zondag.., prachtig zonnig weer, heel relaxed fietsen, broodje in de tas, koffie op het terras … en verder? Helemaal niks.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven