Wet kwaliteitsborging, #wkb

Wet Kwaliteitsborging #WKB

Weer een leerzame week achter de rug, ik heb deze week weer veel moeten leren als het gaat om automatisering. Ik heb (eindelijk eens) een professional in geschakeld om mijn website onder handen te nemen. Nadat ik dit jarenlang zelf heb gedaan, had ik inmiddels al wel het vermoeden dat mijn site aan de achterkant aardig ‘vervuild’ was. Een eenvoudige test bevestigde dat dan ook, de resultaten van de test waren uniek te noemen, dat dan weer wel.
Afijn gelukkig heb ik Jasper Sierink al gauw bereid gevonden om het beter te doen. Niet alleen beter werkend maar ook een betere lay-out die meer impact zal hebben. Ik vind het zeer geslaagd en jij?

Ik hoor je denken, “maar wat heb je moeten leren dan?” Nou één van de uitkomsten van het bovenstaande was dat ik ook van provider ging verhuizen. En wil ik mijn agenda, mail met @koersinzicht.eu kunnen blijven gebruiken en overal kunnen synchroniseren, dan was het verstandig om ook over te stappen van office 365 personal naar de business versie. En hoe eenvoudig dit ook klinkt,….  – nou weer veel geleerd. Maar helaas niet uit vrije wil.

Wel uit vrije wil en veel leuker is dat ik de week begonnen ben met veel nieuwe informatie en kennis over de wet kwaliteitsborging in de bouw ( #wkb ). Afgelopen maandag was ik op het congres van de Cobouw over deze nieuwe Wet Kwaliteitsborging in de bouw. Een leuke dag met sprekers als Yvonne van Mierlo (directeur Blauwhoed studio), Hans Smits (CEO Janssen de Jong Groep) en Maurice Klaver (directeur Woningborg Toetsing en Toezicht).
Wellicht vraag je je af waarom ik nu op zo’n congres aanwezig ben? Wel het is een belangrijke verandering in de bouwwereld, waar veel bedrijven straks nog mee zullen gaan worstelen. Want, zo bleek ook tijdens het congres, vraagt het om een cultuuromslag in de bouwwereld! Hier kan ik ze uiteraard mee helpen vanuit mijn programma ‘van werkvloer tot directie’ of met één van mijn trainingen.
Maar dat was nu niet de hoofdreden voor mijn aanwezigheid, ik was daar met mijn toekomstige (oude) collega Bart Dijkstra van de Kiwa.

Met ingang van januari 2020 ga ik aan de slag bij mijn oude werkgever, Kiwa. Voor drie dagen in de week zal ik aan de slag gaan als programmamanager voor de productgroep Wet Kwaliteitsborging. Kiwa is één van de drie certificatie-instellingen die nauw betrokken is bij de (verdere) ontwikkeling van BRL 5019.
Nu het doel is om de wet met ingang van 1-1-2021 officieel in te laten gaan, worden er diverse stappen gezet om te leren, ervaren en klaar te staan om bouwprojecten conform deze nieuwe wet te kunnen opleveren. En in dit proces mag ik straks mijn steentje bijdragen, kennis delen, trainingen ontwikkelen en geven, processen inrichten en diverse belanghebbende bijstaan met deze ontwikkeling.
Hoe leuk is het om actief deel uit te maken van deze belangrijke ontwikkeling in onze bouwwereld. Zoals uit de ervaringen van Hans Smits blijkt, zorgt deze ontwikkeling ook voor een beter imago van onze bouwwereld.

Voor mij dus een echte win-win situatie, enerzijds vanuit KoersInZicht een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van taakvolwassenheid, gedrag en communicatie binnen bedrijven. En anderzijds vanuit Kiwa branche breed mijn bijdrage mogen leveren aan deze belangrijke ontwikkeling.

Zoals ik al zij weer een leerzame week achter de rug, oh ja inmiddels zijn we bij TEDx-amstelveen ook een stap verder, de sprekers zijn bekend. Het echte coachen/ begeleiden van mijn spreker kan beginnen, wederom een mooie leerervaring.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven