Synchroniciteit

Hé dat is toevallig……

Ken je dat; je ziet telkens iets voorbij komen waarbij je denkt’ hé dat is toevallig’.
Vandaag gebeurde mij dat weer. Binnen een kwartier, tot 2 maal toe.
Nu ben ik niet opgevoed met de gedachte dat dingen gebeuren om een reden, maar… soms vallen dingen op zijn plek.

Zo ook nu, ik heb dit jaar een programma ontwikkelt, omdat ik vind dat er binnen veel organisaties verkeerd omgegaan wordt met medewerkers, innovaties en leiderschap.
Vanuit technieken en processen wordt van alles ingericht, gemeten en bijgestuurd. Als resultaten uitblijven worden de leidinggevenden op training gestuurd om b.v. beter leiderschap te ontwikkelen.
In mijn beleving gaan we dan voorbij waar het om gaat. De afstand tussen de ‘werkvloer’ en de ‘directie’ wordt enkel groter. Juist door het betrekken van de mensen op de ’werkvloer‘, te luisteren naar hun ideeën, kennis en kunde, liggen oplossingen binnen handbereik.

Tja, ik ben hier door mijn eigen ervaringen van overtuigd, maar hoe fijn is het als je ook van de experts artikelen leest die al mijn argumenten bevestigen.
De argumenten die voor mij de uitgangspunten zijn geweest bij het opzetten van mijn programma “Van werkvloer tot directie”.

***

Het is het tegenovergestelde van de klassieke leider die gericht is op resultaten behalen, fouten vermijden, targets scoren. Dat werkt helemaal niet.

***

Het eerste bericht refereerde aan een artikel van Prof. Henk Volberda in de Telegraaf. (Link naar artikel) En het tweede was een interview (lees interview) met de algemene directeur van Heembouw, dhr. P. Lammertink, die een 10-tal vragen beantwoord. Heembouw is in 2018 door Cobouw uitgeroepen tot beste werkgever.

Zo werkt synchroniciteit dus; op het moment dat ik twijfel of mijn overtuigingen en of ervaringen wel kloppen, stuit ik binnen een kwartier op deze 2 artikelen. Zij geven mij de bevestiging én het InZicht, om Koers te houden.

Mijn programma geeft je inzicht in waar je nu staat met je bedrijf en hoe je van binnenuit kunt gaan werken aan zelfbewustzijn, vertrouwen en in echte verbinding staan met elkaar. Ontstaat er een veilige werkomgeving waarin ruimte is voor iedereen om te leren en ontwikkelen. Gaat men met elkaar in gesprek (i.p.v. over elkaar) en wordt de transitie gemaakt naar een lerende organisatie.

Benieuwd hoe u Koers kunt zetten naar een ‘lerende’ bedrijfscultuur, waar iedereen met trots een steentje bijdraagt? Neem contact op voor meer Inzicht.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven