Grootste probleem van een organisatie is zijn eigen succes!

Vertrouwen is een gevoel.

Vertrouwen is een menselijke ervaring, het helpt ons om meer te ondernemen en grenzen te verleggen. Vanuit vertrouwen zijn we in staat om te leren en te groeien, ons te verbinden en met elkaar ongekende mogelijkheden te ervaren. (Zie ook het pleidooi van Simon Sinek)

Maar als vertrouwen een gevoel is, een menselijke ervaring, hoe doe je dat dan in een bedrijf vol met techneuten? Die tijdens hun opleiding al moeten kiezen voor “exacte” vakken, voor wie groei en ontwikkelen vooral in nieuwe technieken of processen zit?

Uit onderzoek blijkt dat een medewerker gemiddeld 24 minuten per week tijd heeft om te leren. Dat is nauwelijks voldoende om nieuwe instructies tot zich te nemen; laat staan een cultuuromslag te maken. Maar elke week uw medewerkers ‘kwijt’ zijn aan een dagdeel leren, komt de productie (omzet) ook niet ten goede. Hoe maakt u dan deze noodzakelijke omslag?

Vertrouwen en Verbinden

Stap 2 van mijn programma is Vertrouwen & Verbinden, de meest belangrijke stap voor een cultuuromslag. Zeker in de huidige ‘transformatie-tijdperk’ waarin ruimte om te leren steeds belangrijker wordt!

Het gaat niet om het veranderen op zich, maar om te voorkomen dat ontwikkelingen  worden afgestompt.

Met ruime praktijkervaring op de werkvloer, heb ik het programma “Van Werkvloer tot Directie” ontwikkeld. Dat programma is gebaseerd op 4 stappen. Het zorgt ervoor dat continuïteit in productie gewaarborgd blijft en er ‘tijd’ (rust) ontstaat om als bedrijf te kunnen leren en ontwikkelen.

Het unieke daarbij is dat uw investering blijvend is omdat er, door dit programma, een cultuuromslag gemaakt wordt!

Geen losse trainingen die uit de kast getrokken worden, maar een op úw bedrijf gerichte aanpak.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven