Opeens sta je toch voor de klas…

Hoe het kan lopen?

Nadat velen weer terug waren van hun welverdiende zomervakantie, mocht ik nog een reisje maken met mijn oudste en beste vriend. Onze vriendschap telt inmiddels toch al zo’n 46 jaar, hoe bijzonder is dat.
We hebben ons aangemeld voor de Rammelbakkenreis naar Praag, je weet wel je koopt een auto die ouder is dan het jaar 2000 en minder mag kosten dan de dagwaarde van 750 euro.

Nou gelukt, en hoe kan het ook anders met die vriend van mij dan dat het een Citroën is geworden. Afijn, wil je weten hoe de week was moet je mij maar even contacten.

Maar in de aanloop naar deze vakantie heb ik veel contact gehad met ESPEQ opleidingsbedrijven voor een training die ik op maat (niet specifiek voor hun) heb ontwikkeld. Hoe leuk was dan ook het cadeautje tijdens de rammelbakkenreis dat ik te horen kreeg dat de training volgeboekt was en gegeven konden worden aan 11 enthousiaste deelnemers. Gaaf natuurlijk maar door een kleine miscommunicatie werd de druk opeens wel hoog.

Nou ja vol goede moed en plezier terug van vakantie aan de slag, eerst de Terugkomdag voor de Energiecoaches & -adviseurs voor de gemeente Apeldoorn en omgeving afmaken en verzorgen.

Wat een leuke dag is dat geworden, met enthousiaste reacties en complimenten op zak aan de slag om de training Communicatie en leidinggeven voor Voorlieden en Teamleiders uitwerken en invullen.

Spannend, dit is vooral een praktijktraining met veel interactie, maar hoe zal dat verlopen? Hoeveel tijd zullen de deelnemers echt bezig zijn met een oefening? Stel dat ze na 5 minuten al klaar zijn wat doe je dan? Nou ja de mensen die mij kennen weten wel dat ik niet onbeslagen ten ijs ga, dus voldoende materiaal en reserve oefeningen uitzoeken en uitwerken zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Tussentijds nog een keer naar ESPEQ in Heerhugowaard om de trainingsruimte te aanschouwen en de laatste items af te stemmen en dan is het opeens donderdag 7:30 u en sta je in je klaslokaal de deelnemers van deze 2 daagse training te ontvangen.
Spannend, nou valt eigenlijk wel mee, vooral heel erg leuk. In de ochtend staat DISC op het programma, dat is voor mij natuurlijk gesneden koek en zoals altijd werd dat ook nu weer zeer enthousiast ontvangen.
Uiteindelijk is het vrijdagmiddag en zit de 2 daagse training er op, nog even de evaluatie formulier van ESPEQ delen en dan afronden.

                           

Wat een geweldig gevoel als je in de evaluatie terug krijgt dat de training niet enkel op de inhoud als top wordt gewaardeerd maar dat je ook als trainer deze waardering krijgt.
En weet je wat nu zo grappig is, is dat ik in mijn tienerjaren nog eens bij de open dag ben geweest van de Nederlandse Leraren opleiding in Eindhoven. De keuze is toen uiteindelijk HTS geworden en dan toch jaren later sta ik als nog voor een klas, ja dat vind ik dan wel weer grappig.

Hoe het leven kan lopen.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven