Leiderschap en Management

Het beste van twee werelden!

Een veel gehoord en bekend probleem voor ondernemers is dat ze wel willen veranderen en ontwikkelen, maar er de tijd niet voor kunnen vinden. Overgeleverd aan de ‘waan van de dag’ is dan een veel gehoorde kreet. Zeker in ‘mijn’ wereld, die van de bouw en techniek, vinden ondernemers het lastig om vernieuwing door te voeren en de oude, vertrouwde werkwijzen los te laten. Techneuten hebben van nature behoefte aan controle en daarom vaak meer (denk)tijd nodig bij veranderende situaties of nieuwe ontwikkelingen.

Management

Met goed management zorg je ervoor dat het werk op een betrouwbare en efficiënte manier wordt uitgevoerd. Het brengt rust en structuur in je bedrijfsprocessen met duidelijk afspraken, taken en verantwoordelijkheden. Het zorgt voor een solide basis bij complexe uitdagingen en goed management zorgt ervoor dat piekdrukte wordt opgevangen.

Echter, teveel van je kracht kan een ‘valkuil’ worden. Juist als het nodig is om snel en wendbaar in te kunnen springen op vernieuwingen of als er ‘out-of-the-box’ oplossingen nodig zijn, kunnen structuur en afspraken je in de weg zitten.

Leiderschap

Stel je voor dat je naast de ‘waan van de dag’, met houvast van structuren en procedures, ook in staat bent om te verbeteren, vernieuwen en te ontwikkelen? Dat je het beste van twee werelden in huis hebt, dat je niet alleen nu succesvol bent, maar ook blijft  in veranderende tijden!

Dat kan door de inzet van jouw eigen Kernteam! Een team dat is samengesteld uit eigen medewerkers, dat met goed leiderschap in staat is om innovaties op te zetten, te toetsen en te implementeren.

Daarbij is het van belang over goed leiderschap te beschikken, mensen te motiveren, te inspireren en stimuleren om zo hindernissen te nemen en mogelijkheden te ontdekken. Dan wordt je bedrijf wendbaar en kan je op innovatieve wijze de toekomst tegemoet treden.

 

Nieuwsgierig hoe dit voor u kan werken?  Vraag vandaag nog een Strategiegesprek aan en dan bekijken wij samen de mogelijkheden.  Nu aanvragen! 

[social_share style=”bar” align=”horizontal” heading_align=”inline” text=”” heading=”” facebook=”0″ twitter=”1″ google_plus=”0″ linkedin=”1″ pinterest=”0″ link=”” /]

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven