Hoe nu verder?

Opeens moet je thuis aan het werk, met minder dan de helft aan opdrachten dan je had gepland. Wat doet dat met je? Natuurlijk snapt je bewuste brein dat thuiswerken nu moet en kun je dit relativeren. Toch geeft het een onbestendige gevoel. Je merkt dat je anders reageert op situaties en vragen dan je normaal zou doen.

Thuiswerken betekent vaak werken met nieuwe technieken, waarmee het zoeken en uitproberen is. Dat is nog goed te doen, ware het niet dat de spanning wordt opgevoerd omdat je niet alleen bent. Je kan niet even lekker op je gemak pionieren. Je partner heeft ook zo zijn/haar spanningen en wellicht zijn er kinderen die je spontaan les mag geven.

Als de eerste golf van paniek voorbij is verandert het zoeken en afwachten naar “Hoe nu verder?”.

Gek genoeg zeggen we dan vaak dat ‘je even jezelf niet bent’ en dat begrijpt iedereen. Maar in feite is iemand onder druk juist meer zichzelf dan anders. Dan ben je namelijk niet in staat om een rol te spelen. Omdat je direct reageert vanuit jouw oerbrein, dat is jouw manier van overleven.

Hoe fijn zou het zijn dat je minder vaak een rol hoeft te spelen. Dat je zo veel mogelijk vanuit jouw kracht, dagelijks kan zijn wie je van nature bent. En; wie ben je dan?

Hoe prettig zou het zijn als je meer zicht hebt op zowel je eigen onbewuste filters als die van je partner. Dat je van elkaar begrijpt waarom je verschillend reageert op gebeurtenissen of reacties van jullie kinderen.

Met DISC krijg je inzicht in jouw onbewuste filters, ze geven je handvaten om beter met situaties en reacties om te gaan. Daarbij begrijp je ook beter welke behoeften een ander heeft als die onder druk komt te staan.

KoersInZicht biedt tijdens deze coronacrisis ONLINE de mogelijkheid om met een DISC stijl profiel meer InZicht te krijgen in jouw onbewuste en bewuste voorkeuren. Hieronder enkele toepassingen waarin ik de meerwaarde van DISC als “tool” heb ontdekt en heb mogen ervaren:

  • Communicatie; je begrijpt zo gemakkelijk iets verkeerd omdat je, zonder er erg in te hebben, een geconditioneerde invulling geeft aan een woord. Hoe kan ik een ander begrijpen als ik mijzelf niet begrijp?
  • Effectiever (online) samenwerken; of je nu met een (nieuwe) klant, een projectteam of collega’s online gaat samenwerken; je beleeft een nieuwe dimensie in samenwerken. Voor de één logisch terwijl een ander het menselijke contact mist of een duidelijk proces. Hoe ga ik hier het beste mee om?
  • Succesvol zijn; als je doelgericht aan je doel kunt werken ben je vaak succesvol. Maar hoe hou je jezelf aan deze gestelde doelen nu je alleen thuis aan het werken bent. Met DISC krijg je inzicht in hoe je jouw focus kunt vasthouden om met succes je werk af te krijgen.
  • DISC geeft inzicht in hoe je reageert op bepaalde omstandigheden, wat jouw energie geeft en wat je energie kost.

 

Tijdens deze coronacrisis bied ik u geheel online voordelig een DISC stijl-profiel incl. 2 follow up (á 1 u) gesprekken aan voor het totaal bedrag van ……..(bel mij en ik vertel het u, 0610611295)

 

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven