Goed begin is het halve werk!

Na alle oliebollen die ik samen met mijn buurman voor vrienden aan het bakken ben geweest, kan ik volmondig zeggen: Ja, ik ben het jaar goed begonnen! Ik ben 2020 direct gestart met een nieuw project dat ik in samenwerking met Sandra van ‘Samen naar Resultaat‘ mag doen. Fijn om het vertrouwen te krijgen voor deze 1 op 1 coaching. Altijd weer mooi om te onderzoeken waar ik mensen kan helpen.

Vorige week donderdag heb ik kennis mogen maken met de medewerkers van internetbureau Webleads in Kootwijkerbroek. Als onderdeel van hun hei-sessie over de ontwikkeling van de organisatie, mocht ik een inspiratiemiddag verzorgen.
Het was even snel schakelen: vrijdag het telefoontje met de vraag, zaterdag een afspraak en donderdag de training op de inspirerende locatie Klein Doddendaal in Kootwijkerbroek.
Daar hebben we op de 3 pijlers People, Purpose and Proces een goed begin gemaakt om inzicht te krijgen in de kwaliteiten van collega’s. En dat begint natuurlijk met inzicht in je eigen kwaliteiten.
The 5 ways of Trust van #Stefan Covy zijn ingezet om zelfkennis en het zelfvertrouwen van de medewerkers te verkennen.
Om de Why van Webleads te onderzoeken en misschien wel uit te breiden, zijn we vervolgens met behulp van The Golden Cirkel van Simon Sinek aan de slag gegaan.
Grote thema’s en veel informatie op deze interactieve middag. Het team is er voortvarend mee aan de slag gegaan, uiteraard is het maar een introductie. De verdieping komt in de opvolging, zodat men er ook echt resultaat uit kan halen.
Voor mij was dit een mooie ervaring om met zo’n korte voorbereiding, dit team kennis te laten maken met een aantal onderdelen van mijn programma ‘Van Werkvloer tot Directie‘. Geeft mij inspiratie en smaakt naar meer!

De audits voor de Bewuste Bouwers staan voor Q1 weer ingepland. Heerlijk om met mijn voeten in de modder over de bouw te lopen. Goed om te zien dat ook in deze branche steeds meer ontwikkelingen op bewustwording van de 5 pijlers, Omgeving, Veilig, Milieu, Verzorgd en Vakmensen, worden doorgevoerd.

Maandagavond was de bijeenkomst van de Top 3 Best Practice bij de Bewuste Bouwers van het afgelopen jaar. Trots; de nummer 1 was de BAM met hun project “NPD- de Buurt” in Utrecht en daar ben ik als auditor aan de slag geweest.

Mijn nieuwe project als programma-manager voor de #WKB (Wet KwaliteitsBorging in de bouw) bij de Kiwa is nu ook van start gegaan. De eerste afspraken zijn gemaakt om handen-en-voeten te geven aan deze nieuwe wet die in 2021 van kracht wordt. Veel lezen, veel informatie opnemen, veel mensen spreken, plannen ontwikkelen en gaan uitzetten. Daarbij is gedrag en communicatie een belangrijk onderdeel; dat wordt nog wel eens vergeten. Veranderingen zijn vaak onduidelijk en maakt dat mensen dit eng vinden. De controle moet worden losgelaten om een nieuwe manier van werken eigen te maken. En dat roept weerstand op. Daar kan ik mee aan de slag.

Last But not Least:

De TEDx talk van boer Arnold vordert goed. Ik mag hem begeleiden en klaarstomen om zijn bevlogen idee op 17 mei te presentatie. Zijn gedachte past helemaal bij het thema van dit jaar! Kijk meer eens op de website. Ik verwacht een inspirerende talk van hem bij TEDx-Amstelveen.

Zoals ik al zei; ‘een goed begin is het halve werk’.

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven