10 jaar verder

Nu ook in Apeldoorn!

Op 1 juni 2011 heb ik mij ingeschreven bij KvK onder de naam KoersInZicht, met als bedrijfsomschrijving;“Organisatie-adviesbureau, people translater, advies in communicatie en gedrag ter bevordering van interne samenwerking en groei voor bedrijven en particulieren”.
Na jaren zelf als leidinggevende aan de slag geweest te zijn merkte ik dat mijn leidinggeven vooral vanuit natuurlijk leiderschap gebeurde.Ik kan je niet precies vertellen hoe ik dat deed of waar dat hem nu in zat, totdat ik vlak voor mijn wereldreis in 2009 in contact kwam met Roy Ramdjanamsingh van Q4Profiles. Roy nam mij mee in de wereld van DISC, hij heeft mijn DISC-stijlprofiel opgesteld en toegelicht. En wie Roy kent weet dat je sowieso geraakt wordt door zijn passie, maar het was vooral heel herkenbaar. Een helder profiel, lekker plat geschreven (geen geitenwollen sokken verhaal) en precies zoals ik mijn functies tot nu ingevuld heb. Met al mijn sterkten en zwakten; opeens werd het tastbaar. En net zoals met managementtools, is meten weten.Tijdens mijn omzwervingen in 2009 aan de andere kant van de evenaar, werden voorvallen met bepaalde personen mij steeds duidelijker. Herkenbaar gedrag van mij en als reactie erop van een ander, waar ook weer een duidelijk patroon in terug te vinden is. Het kwartje viel, of zoals Cruijff ooit zei ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’.Het werd mij steeds duidelijker;

Veel mensen verstaan elkaar wel, maar ze begrijpen elkaar niet!

Wat ik vaak zag gebeuren in mijn team, net als in het buitenland, gaan mensen dan harder praten, maar niet duidelijker.
Op een hike door het Abel Tasmanpark in Nieuw Zeeland werd het mij duidelijk:

‘ik word ‘people-translater’!

Met de inzet van DISC kan ik anderen inzicht geven in hoe ze wél begrepen worden, op welke wijze ze wél de taal van een ander kunnen spreken en aansluiting vinden. Waardoor conflicten in de kiem gesmoord kunnen worden en met plezier de samenwerking wordt vergroot.

En zo ben ik bijna 10 jaar geleden gestart in Uithoorn, heb ik mij verder ontwikkelt met opleidingen in coaching, LEAN technieken en Waarde-profielen.
Heb ik veel leidinggevenden, teams en werknemers inzichten gegeven, waarmee ze succesvol in verbinding komen en blijven met hun gesprekspartner, zowel thuis als op het werk.

Vanuit deze ervaringen blijkt vaak weer dat problemen ontstaan omdat men  elkaar wel verstaat maar vaak niet echt begrijpt.
Met de opgedane kennis van bijna 10 jaar heb ik het programma ‘van werkvloer tot directie’ ontwikkelt, praktijkgerichte trainingen opgezet en succesvolle coachings-programma voor teamleiders uitgewerkt.
En uiteraard heb ik, net als elke ondernemer, vorig jaar de nodige stappen gemaakt voor online programma’s.

Met al deze Inzichten start er voor mij een nieuwe Koers vanuit Apeldoorn, waar KoersInZicht sinds november 2020 is gevestigd. Een mooie gemeente waar ik in het verleden, dankzij regio-coördinator energiebesparing Stedendriehoek, Berry Prins, al mooie trainingen voor heb mogen geven. Als ook coaching trajecten bij TweeDee accountants en belastingadviseurs te Deventer.

Nieuwsgierig aan welke Inzichten ik jullie kan helpen om Koers te houden?  Ik kom het graag met je bespreken (of online kan natuurlijk ook).

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven