Rust, structuur en vernieuwen hoe doe je dat?

Een veel gehoord en bekend probleem voor ondernemers is dat ze wel willen veranderen en ontwikkelen, maar er de tijd niet voor kunnen vinden. Overgeleverd aan de ‘waan van de dag’ is dan een veel gehoorde kreet. Zeker in ‘mijn’ wereld, die van de bouw en techniek, vinden ondernemers het lastig om vernieuwing door te voeren en de oude, vertrouwde werkwijzen los te laten. Techneuten hebben van nature behoefte aan controle en daarom vaak meer (denk)tijd nodig bij veranderende situaties of nieuwe ontwikkelingen.

Management
Met goed management zorg je ervoor dat het werk op een betrouwbare en efficiënte manier wordt uitgevoerd. Het brengt rust en structuur in bedrijfsprocessen met duidelijk afspraken, taken en verantwoordelijkheden. Het zorgt voor een solide basis bij complexe uitdagingen en goed management zorgt ervoor dat (piek)drukte wordt opgevangen.
Echter, teveel van een kracht kan een ‘valkuil’ worden. Juist als het nodig is om snel en wendbaar in te kunnen springen op vernieuwingen, of als er ‘out-of-the-box’ oplossingen nodig zijn, kunnen structuur en afspraken in de weg zitten.

Leiderschap
Stel dat naast de ‘waan van de dag’, met houvast van structuren en procedures, we ook in staat zijn om te verbeteren, vernieuwen en te ontwikkelen? Dat we het beste van twee werelden in huis hebben, dat we niet alleen nu succesvol zijn, maar het ook blijven in veranderende tijden?
Dat kan door de inzet van een Kernteam! Een team dat is samengesteld uit eigen medewerkers, dat met goed leiderschap in staat is om innovaties op te zetten, te toetsen en te implementeren binnen het bedrijf.
Daarbij is het van belang over goed leiderschap te beschikken, mensen te kunnen motiveren, inspireren en te stimuleren om zo hindernissen te nemen en mogelijkheden te ontdekken. Dan wordt het bedrijf wendbaar en kan het op innovatieve wijze de toekomst tegemoet treden.

Uw kernteam
KoersInZicht (s)kent de huidige processen en structuren en richt met die kennis het Kernteam in. Vervolgens trainen wij dat team op kennis en vaardigheden zodat ze in staat zijn om processen en producten te verbeteren en te ontwikkelen. Om daarmee als bedrijf in staat te zijn om te innoveren en snel te schakelen als de markt daarom vraagt. Ook tijdens de ‘waan van dag’!

Direct merkbaar
Als gevolg hiervan zullen er vele positieve bijzaken in het bedrijf optreden, zoals meer binding met en van de medewerkers, verhoogd betrokkenheids- en verantwoordelijkheidsgevoel, besparing op kosten,… in een persoonlijk strategiegesprek geef ik graag meer inzicht in jullie koers!

[inbound_button font_size=”20″ color=”#c8232b” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”https://koersinzicht.eu/cta/1860/” width=”200″ target=”_blank”]Vraag uw gratis strategiegesprek aan t.w.v. € 187,-[/inbound_button] 

Jan Koers
www.koersinzicht.eu |0610611295| info@koersinzicht.eu
[social_share style=”bar” align=”horizontal” heading_align=”inline” text=”” heading=”” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”0″ linkedin=”1″ pinterest=”0″ link=”” /]

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven