#Koers2017

 

Hashtack Koers2017?  wat is dat nu weer hoor ik je denken, nee het is geen nieuwe naam voor mijn werkzaamheden of een nieuwe Koersinzicht maar het is de titel van een festival waar ik afgelopen vrijdag ben geweest en werd georganiseerd door Hiemstra & deVries. In de Gelderlandfabriek te Culemborg hadden ze een inspiratie dag  georganiseerd waarbij je kon deelnemen aan diverse workshops, allen in het teken van organisatie ontwikkelingen.  En hoewel hun werkgebied op overheden ligt, blijft het natuurlijk interessant om te leren van anderen.

 

Ik heb in de ochtend presentaties bijgewoond van Gemeente Breda over “Wendbaar organiseren in de praktijk” gevolgd door een lezing van Pol van Tuijl en Ottelien Holla over “Zelforganiserende teams”. 
Beiden erg interessant en vooral ook leuk om te leren van de ervaringen die ze bij Breda hebben opgedaan.

 

Na de lunch heb ik de lezing van Janneke Oudenhoven over Insights gevolgd, een tool gebaseerd op dezelfde theorieën als van Q4 DISC-profiles maar met net weer een andere benadering.  Goed om ook deze een keer gehoord en gevoeld te hebben.

 

Als toetje was de laatste presentatie waar een zeer interactieve bijeenkomst.  Onder de titel “Speelse oplossingen met serieus resultaat” namen de mensen van Salsaparilla ons mee in de kracht van spelen.  Aan de hand van vraagstellingen die in de ochtend waren geformuleerd hebben ze situaties in scene gezet waar we als deelnemers in mee speelden.  Voor iemand met een warm hart voor toneel en zelf jaren ervaring bij het amateur toneel, was dit natuurlijk de kers op de taart voor mij.  En evengoed weer verbluft over de sterke uitwerking naar een ieder toe bij gebruik van deze methodiek. 

Geïnspireerd en gemotiveerd eindigt de dag met een afsluitende borrel en napraten.   Voor herhaling vatbaar!

 

Deel dit artikel .....

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar boven